Mályvavirág Alapítvány

Mályvavirág Alapítvány

 

A Mályvavirág Alapítvány 2013-ban született, a HPV-prevencióért valamint a nőgyógyászati daganattal érintettekért dolgozunk. 

Ide tartozik a méhnyakrák, petefészekrák, méhtestrák, szeméremtestrák és hüvelyrák. 

A nőkért, férfiakért, a betegekért és a hozzátartozókért: kiadványokkal, kampányokkal, programokkal, edukációs filmekkel és teljes betegútmenedzsmenttel támogatjuk őket. 

 

Digitális betegútkísérőnk a https://malyvabetegut.hu/ weboldal, mely az adott nőgyógyászati daganat bármely állomásától kíséri az érintettet az útján hasznos információkkal.

 

Emellett továbbra is komolyt hangsúlyt fektetünk arra, hogy minden fórumon kommunikáljunk a megelőzés fontosságáról kortól, nemtől függetlenül mindenkinek. 

 

Kardvirág Programunk keretében elsősorban a férfiakkal és az őket, vagy őket is érintő, HPV-hez kapcsolódó betegségekkel is foglalkozunk.

2021 óta együttműködünk a Magyar Fej-Nyaki Onkológiai Társasággal, ennek köszönhetően jött létre a Mályvabetegút mintájára a fej-nyaki daganattal érintetteket segítő digitális betegútkísérő, melyet itt találsz:

Fej-nyaki daganatok - digitális betegútkísérő

 

2022-ben elindult Mályva Tinik Programunk is, melynek keretében 10-18 éves fiatalokkal együtt építünk egy közösséget, melyben ők a saját nyelvükön, a saját csatornáikon tudják megszólítani társaikat, így erősítve a HPV-prevenció fontosságának üzenetét. Egy izgalmas, napi képregénysorozattal hétköznapi történeteken keresztül magyarázzuk el, mi a HPV, és miért fontos védekezni ellene. A képregény itt olvasható: 

COOLTAS képregény

 

A Mályvavirág Alapítvány országos Mályvapontokkal működik, ez azt jelenti, hogy az érintettek nem csak az Alapítvány központjában, Dunaharasztiban, hanem az ország 18 pontján kaphatnak helyben segítő információkat. A Mályvapontok elérhetőségét itt találod: 

Országos Mályvavirág Pontok

 

HPV-prevenciós munkák egyik mérföldköve volt 2020-ban, amikor megszületett szakmai bizottsági tagunk, Dr. Lukács Edina, és Alapítványunk elnöke, Tóth Icó közös munkájából a MályvaZseb - HPV, és minden, ami még belefért című könyv, amiben minden megtalálható, amit fontos tudni a HPV-vel kapcsolatban. 

A könyv megvásárolható a Libri és a Líra könyvesboltokban, valamint megrendelhető a Mályvavirág Alapítvány webshopjában. A könyv megvásárlásával Te is a Mályvavirágok munkáját támogatod!

MályvaZseb a Mályva webshopban

Kapcsolódó tartalmak